Desvela l’enigma dels cognoms

Desvela l’enigma dels cognoms. Us animem a jugar amb els cognoms dels padrons històrics dels projectes XARXES, GAME OF CROWDS I DEMO-DESIGUAL. Segona temporada.

Dimecres  10/03 a les 11:00, publicarem el primer enigma.

Som-hi tothom a participar-hi !!!!

Com funciona?

Us proposem endevinar 10 enigmes sobre cognoms. En publicarem un cada dos dies (a les 11:00 del matí) a les xarxes socials. La resposta es donarà l’endemà.

Per participar-hi només cal respondre a l’enigma en el següent link: https://forms.gle/N3RjMu5GNUB1Q5g97. Finalitzats els 10 enigmes publicarem el guanyador/a i el número d’encerts.

4/5. Tenim l’apadrinament de @mariusserra i @oriolcomas i la col·laboració en la creació dels enigmes del guanyador de la primera edició: @Wilburisdown.

Participació a la Jornada “Intensiu Digital: Experiències col·laboratives amb fons i col·leccions digitals”. (17 de juny de 2020)

El dimecres 17 de juny, les doctores Alícia Fornés i Joana Maria Pujadas-Mora van participar amb una ponència sobre el projecte XARXES a la jornada Intensiu Digital 2020 organitzada per la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona. Una jornada adreçada als professionals d’arxius, biblioteques, museus i d’altres institucions, organitzacions i empreses que custodien o treballen amb fons i col·leccions digitals.

La jornada es va dur a terme en format de videoconferència degut al COVID-19, amb una participació de més de 250 persones connectades durant tot el matí.

Programa de la Jornada

https://www.ub.edu/portal/web/informacio-mitjans-audiovisuals/intensiu-digital

Desvela l’enigma dels cognoms. Un nou joc a les xarxes socials.

Ens ajudeu a desvetllar l’enigma dels cognoms? Per fer més plaent la desescalada i amb l’apadrinament del gran @mariusserra us animem a jugar amb els cognoms dels padrons històrics dels projectes XARXES i DEMO-DESIGUAL. Aquí teniu el primer enigma

Us proposem desvelar 10 enigmes sobre cognoms. En publicarem un cada dos dies (a les 11:00 del matí) a les xarxes socials. La resposta es donarà l’endemà de la publicació de la pregunta.

Jugar té premi. El guanyador/a rebrà el llibre de Màrius Serra “Jugar-s’hi la vida” signat i amb dedicatòria personalitzada

Per participar-hi només cal respondre a l’enigma a les nostres xarxes socials: Twitter, Facebook o email que trobareu a l’enunciat. Finalitzats els 10 enigmes publicarem el guanyador/a entre els màxims encertants.

Tutorials d’ajuda per a la transcripció a YOUTUBE.

Benvolguts i benvolgudes.

Estrenem canal a YouTube per tal de facilitar la tasca de transcripció. Al mateix temps que obrim les portes a tothom qui vulgui participar individualment del projecte XARXES des de casa seva. El nou canal ofereix diferents vídeos que guiaran als usuaris en el procés de transcripció. Ja us podeu subscriure al Canal XARXES: https://www.youtube.com/channel/UC6E_k9S-8AT9fOZSKBTBFbg

Inici del projecte Xarxes a Sant Vicenç dels Horts.

El dilluns 11 de novembre hem iniciat la transcripció dels padrons de Sant Vicenç dels Horts dins el projecte XARXES.

La formació de transcriptors que va tenir lloc al Molí dels Frares de Sant Vicenç dels Horts va servir per afegir un nou municipi al projecte XARXES. Tothom que estigui interessat en transcriure els padrons de Sant Vicenç dels Horts o d’un altre municipi del projecte XARXES, només cal que es posi en contacte amb nosaltres per ajudar-nos a recuperar la història demogràfica del Baix Llobbregat.

Crida de voluntaris per Martorell



Dimarts 15 d’octubre comença a Martorell el projecte Xarxes per la transcripció dels padrons municipals del municipi.

A les 18: 45 h. al Molí Fariner, es farà la primera formació dels voluntaris el projecte Xarxes d’aquest municipi. Tothom hi és convidat.

A aquells/es a qui us pugui interessar us sol·licitem que us feu voluntaris per a les transcripcions dels padrons de Martorell des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. No es necessita tenir coneixements tècnics previs. La formació és presencial però després cadascú treballa des d’on i quan vulgui, la dedicació és totalment lliure i depenent de les possibilitats de cadascú. També poden participar-hi voluntaris d’altres municipis.

Per més informació, posar-se en contacte amb l’Arxiu Municipal de Martorell.

Us esperem al Molir Fariner de Martorell !!!!!!!!!!!!!