Crida de voluntaris: Projecte Xarxes a Santa Coloma de Cervelló

Des de la Regidoria de Patrimoni i amb la col·laboració de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat us convidem a participar en el projecte “Xarxes” per a la transcripció digitalitzada dels padrons municipals antics. Aquesta és una iniciativa que va començar l’any 2015 a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat a través dels padrons de Sant Feliu de Llobregat i ha continuat a Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat. Ara arriba a Santa Coloma de Cervelló per ajudar-nos a donar llum a la nostra història.

Amb una aplicació informàtica via web, que utilitza les tecnologies de visió per ordinador, es fa una primera transcripció dels padrons digitalitzats. Aquesta eina ha estat desenvolupada pel Centre de Visió per Computador i el Centre d’Estudis Demogràfics de la UAB, amb el suport de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat . A Xarxes, s’alien la innovació tecnològica, la col·laboració ciutadana, la demografia i els documents d’arxiu. És una bona iniciativa per construir digitalment una xarxa social històrica de la població del Baix Llobregat.

A aquells a qui us pugui interessar us sol·licitem que us feu voluntaris per a les transcripcions dels padrons de Santa Coloma de Cervelló des de qualsevol ordinador amb connexió a Internet. No es necessita tenir coneixements tècnics previs. Ser del poble i conèixer els seus cognoms és molt més important. Si, a més, coneixeu algú que considereu que li pot engrescar aquesta tasca també podeu traslladar-li aquest correu. La formació és presencial però després cadascú treballa des d’on i quan vulgui, la dedicació és totalment lliure i depenent de les possibilitats de cadascú.

La sessió formativa tindrà lloc el proper dimarts 16 de gener, a les 19h30 a la nova aula d’informàtica del Punt Òmnia del Centre Cívic Can Baruta.

Cal que confirmeu la vostra participació responent a aquest correu (quilabertad@santacolomadecervello.cat<mailto:quilabertad@santacolomadecervello.cat>)